Albert Einstein

"Informația în sine, nu este cunoaștere."Albert Einstein

„Marile spirite s-au confruntat întotdeauna cu o opoziție violentă din partea minților mediocre.” Albert Einstein

"O ființă umană este o parte dintr-un întreg, denumit de noi univers, o parte limitată în timp și spațiu. El trăiește singur, gândurile și sentimentele sale ca pe ceva separat de rest ... un fel de iluzie optică a conştiinţei sale. Această iluzie este un fel de închisoare pentru noi, limitarea de la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru câteva persoane mai apropiate de noi. Sarcina noastră trebuie să fie de a ne elibera din aceasta închisoare, prin lărgirea cercului nostru de compasiune, pentru a îmbrăţişa toate creaturile vii şi întreaga natură în frumuseţea ei." Albert Einstein

Einstein in tinerete_0.png

"Nu este mai bine pentru un om să moară pentru o cauză în care el crede, cum ar fi pacea, decât să sufere pentru o cauză în care el nu crede, cum ar fi războiul?" Albert Einstein

Albert-Einstein+Mileva_0.jpg

"Trebuie să avem grijă să nu facem din intelect Dumnezeul nostru; are desigur mușchi puternici, dar este fără personalitate." Albert Einstein

Einstein despre logica si imaginatie_0.jpeg

"EL (Dumnezeu) nu joacă la zaruri universul." Albert Einstein

Albert Einstein-620x349_0.png

"Cel mai important lucru este să nu te opreşti din a-ţi pune întrebări, curiozitatea are propriile sale motive pentru a exista." Albert Einstein

Einstein si Leiselr fata lui.jpg

"Adevărata valoare a ființei umane rezidă în măsura în care a atins eliberarea de propria individualitate." Albert Einstein

"Niciodată să nu privești studiul ca pe o datorie, ci ca pe un prilej demn de invidiat care te învață ce înseamnă influența eliberatoare a frumuseții pe tărâmul spiritului, pentru bucuria ta personală și beneficiul comunității, căreia îi va aparține munca ta, de mai târziu." Albert Einstein

"Oricine forțează impunandu-se pe sine ca un judecător al Adevărului și Cunoașterii este scufundat de râsul Zeilor." Albert Einstein

"Situația noastră aici pe pământ este ciudată. Fiecare venim pentru o scurtă vizită, neştiind de ce, totuşi părând a tinde catre un scop divin." Albert Einstein a descris pe scurt pentru ce a trăit și de ce el însuși se considera un om religios pentru o colecție publicata în 1931: Text original "Living Philosophies" Albert Einstein New York 1931

Scrisoarea prin care Albert Einstein a răspuns dacă știința și spiritualitatea sunt sau nu două concepții diametral opuse. Subiectul a iscat nenumărate dezbateri de-a lungul timpului și i-a făcut curioși chiar și pe copii. Phyllis, o fetiță de clasă a IV-a din New York, a avut curajul să ceară o explicație la această problemă omului de știință, și a primit imediat un răspuns:

"Dragă Dr. Einstein,
În clasă, la orele de duminică, am adus în discuție întrebarea: Oamenii de știință se roagă? Noi am fost întrebați dacă am putea crede în știință și în religie în același timp. Acum trimitem scrisori oamenilor de știință și altor persoane importante, pentru a afla răspunsul la întrebarea noastră. Ne vom simți foarte onorați dacă ne veți răspunde la întrebarea: Oamenii de știință se roagă? Și dacă da, pentru ce se roagă? Noi suntem în clasa a șasea, clasa doamnei Ellis.
Cu respect,
Phillys"

Răspunsul lui Albert Einstein a venit după numai cinci zile: 24 ianuarie 1936
"Dragă Phyllis,
Voi încerca să răspund la întrebarea ta cât de simplu pot. Iată răspunsul meu: Oamenii de știință cred că orice fenomen, chiar și cele care țin de oameni, se întâmplă datorită legilor naturii. Așadar, un om de știință nu poate fi înclinat să creadă că acest curs al evenimentelor poate fi influențat de rugăciuni, adică de o dorință manifestată la un nivel supranatural. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem cunoștințele noastre despre aceste forțe ca fiind limitate, astfel încât convingerea în existența unui spirit atotputernic și etern stă într-un fel special de credință. Asemenea credință rămâne foarte populară și întinsă, chiar și cu toate realizările din știință de până acum. Dar, de asemenea, oricine este serios implicat în demersurile științei, devine convins că un anume spirit se manifestă în legile universului, unul care este vast superior comparativ cu spiritul omului. În acest fel, urmarea căilor științifice conduce spre un simț religios special, care este cu siguranță foarte diferit de religiozitatea cuiva mai naiv.
Cu salutări cordiale,
A. Einstein"

Alte personalitati iluminate despre Albert Einstein:

"Albert Einstein e chiar mai bun decât mine; toată lumea îl admiră, deşi practic nimeni nu-l înţelege deloc." Charlie Chaplin

"Nu știu cu ce arme se va lupta în cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranță în cel de-al patrulea se va lupta cu bețe și pietre." Albert Einstein

Despre controversatul subiect Leislr