Antonio Gaudi

"Cei care caută în legile naturii un suport pentru lucrările lor colaborează cu creatorul. Din acest motiv, originalitatea constă în revenirea la primordial" Antonio Gaudi

Antonio Gaudi Sagrada_Familia_0.jpg

"Cei care copiază nu colaborează." Antonio Gaudi

"Creatia continuă fără încetare prin intermediul omului" Antonio Gaudi

"Culoarea în unele locuri are marea valoare de a face conturul și planurile structurale să pară a fi mai energice" Antonio Gaudi

"Nu există linii drepte sau colțuri ascuțite în natură. Prin urmare, clădirile nu trebuie să aibă linii drepte sau colțuri ascuțite" Antonio Gaudi

"Orice lucru creat de ființele umane este deja în marea carte a naturii" Antonio Gaudi

"Arta nu reprezintă nimic dacă nu vine din natură" Antonio Gaudi

"În Sagrada Familia, totul este providențial" Antonio Gaudi

Note biografice:
Antoni Gaudí, la naștere numit Antoni Placid Gaudí i Cornet (n. 25 iunie 1852 – d. 10 iunie 1926); arhitect catalan faimos atât pentru stilul său unic cât și pentru proiectele sale puternic individualizate. El și-a realizat studiile și operele la Barcelona, în Catalonia. Ca tânăr arhitect, Gaudi a fost remarcat prin originalitatea și imaginatia sa. A fost susținut de către Eusebi Güell, un industriaș bogat, pentru care a creat un palat (Palau Güell) - clădire care va fi înscrisă mai târziu în patrimoniul mondial al UNESCO , împreună cu alte opere ale sale: Casa Milà sau Parcul Güell. În 1883 a început construcția unei catedrale dedicate Sfintei Familii (Sagrada Família) catedrală finanțată din fonduri publice. El a continuat să lucreze la acest proiect până la moartea sa, survenită la 10 iunie 1926, în urma unui accident de un tramvai. Acest monument mai este și astăzi în lucru.