Lao Zi

“Cunoaşterea celorlalţi este înţelepciune, cunoaşterea de sine este iluminare.” Iluminare

"Revenirea la origine este numită pace; înseamnă reîntoarcere la destin. Reîntoarcerea la destin se numește eternitate. Cei ce cunosc eternitatea se numesc iluminați." Pace

"Să nu credeți că puteți obține conștiinta colectivă și întreaga iluminare fără disciplina și practica corectă. Acest lucru este egocentrismul. Ritualurile corespunzătoare canalizează emoțiile și energia vieții spre lumină. Fără disciplină pentru a le practica, vă rostogoliți în mod constant înapoi în întuneric." Iluminare

"Nu trebuie să ieși afară ca să vezi mai bine. Nici să privești de la fereastră. Mai bine zăbovește înăuntrul ființei tale; cu cât te îndepărtezi mai mult, cu atât vei cunoaște mai puțin." Cunoaștere de sine