Martin Luther King Jr.

"Întunericul nu poate fi alungat de întuneric. Doar lumina poate. Ura nu poate fi alungată de ură. Doar iubirea poate." Martin Luther King Jr.

martin-luther-king-jr-quotes-sayings-true-love.jpg

"Oricând momentul este prielnic, pentru a face ceea ce este corect." Martin Luther King Jr.

“Dacă trebuie să mergem înainte, trebuie mai întâi să mergem înapoi, să redescoperim acele preţioase valori precum că întrega realitate pivotează pe fundaţia moralităţii şi că această realitate este controlată de spirit.” Martin Luther King Jr.

"Libertatea nu e niciodată oferită în mod voluntar de către opresor. Ea trebuie cerută cu insistență de către cel oprimat." Martin Luther King Jr.

"Omul trebuie să descopere cum să rezolve orice conflict fără răzbunare, agresiune și război. Fundamentul acestei metode este iubirea." Martin Luther King Jr.

"Vine un moment în care omul trebuie să ia o poziție care nu este nici sigură, nici politică, nici populară, dar trebuie să o facă pentru conștiința lui, care îi spune că este corect." Martin Luther King Jr.

"Credința este atunci când faci primul pas chiar dacă nu poți vedea întreagă scară." Martin Luther King Jr.

"La fel ca și un cancer neinvestigat, ura corodează personalitatea și se hrănește cu unitatea sa vitală. Ura distruge sentimentele și valorile individului, se hrănește cu obiectivitatea sa. Astfel, ura îl convinge pe om că urâtul este frumos, adevărul minciună și minciuna adevăr." Martin Luther King Jr.

"Dumnezeu nu este interesat numai în libertatea oamenilor cu pielea maro, galbenă, roşie sau neagră. Este interesat în libertatea întregii rase umane." Martin Luther King Jr.

În semn de recunoaștere a întregii sale activități în slujba populației de culoare, pentru combaterea discriminării rasiale prin proteste pașnice, în 14 octombrie 1964, Martin Luther King a primit premiul Nobel pentru pace, devenind cel mai tânăr laureat al acestuia. În discursul rostit cu această ocazie, l-a menționat pe Mahatma Gandhi, ca premergător al luptei cu mijloace pașnice contra inechităților sociale, model pe care l-a urmat de-a lungul întregii sale vieți.

Contact: culturaspiritului@gmail.com