Nirmala Salve Shrivastava

"Ere de-a rândul, oamenii au căutat adevărul. Când au constatat că nu există altă modalitate de a descoperi adevărul, decât să te abandonezi Divinității, nu au ştiut cum să facă acest lucru. Căutători ai adevărului au existat în întreaga lume, dar ei au fost înconjurați de întuneric." Shri Mataji Nirmala Devi Călătorie în Interior

Nirmala Salve Shrivastava (21 martie 1923 - 23 februarie 2011), cunoscută peste tot în lume ca Shri Mataji Nirmala Devi, s-a născut într-o familie creștină, în statul indian Maharashtra și este recunoscută drept una dintre cele mai importante și marcante personalități spirituale din toate timpurile.

Shri Mataji Nirmala Devi este fondatoarea unei metode de evoluție spirituală revoluționare, prin care are loc iluminarea spontană și uniunea spontană cu Dumnezeu.

Începând cu 1970, Shri Mataji Nirmala Devi a călătorit în toată lumea, dezvăluind potențialul ființelor umane de a cunoaște adevărul absolut și de a evolua spiritual. Domnia Sa a primit o recunoaștere internațională, ca cel mai important Maestru Spiritual, Sfânt, Avatar Divin contemporan.

avatarul-divin1 700x912_1.jpg

Shri Mataji a susţinut pe parcursul celor 6 vizite în Romania programe publice și conferințe:

● 16 și 17 octombrie 1990 - Sala Palatului, București; Program Public;
● 21 iulie 1992 - Sala Polivalentă, București; Program Public;
● 7 septembrie 1993 - Sala Polivalentă, București; Program Public;
● 2 septembrie 1994 - Sala Polivalentă, București; Program Public;
● 1 august 1995 - Sala Polivalentă, București; Program Public;
● 2 august 1995 - Universitatea Ecologică București; Conferința medicală “Medicina și tradiție indiana”, prilej cu care i s-a acordat titlul de Doctor în Științe Cognitive;
● 9 iulie 1996 - Sala Polivalentă, București; Program Public.

"Totul era în conexiune cu sanscrita. Am fost uimită ce cultură au avut! În ce cultură au trăit! Este ceva, ştiţi, de necrezut! În timp ce în India există multi oameni care nu cunosc ce este Kundalini, dacă le spui de Kundalini, ei cred că de fapt Kundalini înseamnă horoscop (în special în nord nu au nici o noţiune despre Kundalini), aici sunt oameni care chiar au trăit într-o astfel de cultură, timp de mii de ani! Se spune că a existat cu 3000 de ani înainte de Christos. Vă puteţi imagina? În perioada aceea am avut şi noi în India civilizaţii precum Harappa." Shri Mataji Nirmala Devi manifestarea energiei primordiale în cultura Cucuteni-Tripolia

Cultura Spiritului - Conferințe și Cursuri în alte orașe din Romania și Moldova

"Deci ceea ce descoperim este că am avut această întreagă cunoaştere în toate aceste ţări, iar această cunoaştere lucrează încă în minţile oamenilor. [aceştia sunt] foarte, foarte introspectivi şi de asemenea cunosc foarte multe... Acest tip de sensibilitate apare doar acolo unde în rădăcinile acelei ţări aveţi expunerea la spiritualitate. Este un fel de revelaţie miraculoasă, putem vedea: cum să cunoască ei despre Kundalini, despre Mama Primordială, despre acest eveniment, despre spiritualitate şi despre ce se întâmplă cu o persoană atunci când ea devine un suflet realizat?! Trăsătura lor specifică, pe care am observat-o, este că sunt oameni extrem de smeriţi." Shri Mataji Nirmala Devi manifestarea energiei primordiale în cultura Cucuteni-Tripolia

“O nouă eră a început: era iluminării.” Shri Mataji Nirmala Devi

Cultura Spiritului - Conferințe și Cursuri în alte orașe din Romania și Moldova

"Energia (n.t - sacră, numită) Kundalini este pur și simplu lumina pură a cunoașterii, iubirii compasiunii și atenției. Este energia vie, care știe cum să aibă grijă de ea însăși. Este ca vârful unei semințe germinare, care știe cum să treacă prin toate locurile moi, să înconjoare pietrele, pentru ca să își găseasca drumul spre sursă. În interior este o forță extraordinară." Shri Mataji Nirmala Devi

"Deci, ceea ce căutăm este Spiritul dinăuntrul nostru, care este sursa adevărului absolut, bucuriei absolute și cunoașterii de sine absolute." Shri Mataji Nirmala Devi

"Realizarea Sinelui este cunoştere de Sine." Shri Mataji Nirmala Devi

“Nu poate exista pace în lume pâna nu există pace în interior.” Shri Mataji despre Pace

"Realitatea şi adevărul nu sunt produse ale gândirii raţionale sau liniare. Ele sunt derivate din înţelepciunea absolută pentru că se manifestă pe sine spontan, venind din lumina Spiritului. Înainte de Realizare, este posibil ca omul să fie sau nu de acord cu adevărul că Spiritul este reflectarea lui Dumnezeu Atotputernic în inima noastră. Numai după Realizarea Sinelui şi nu înainte de aceasta, are loc experienţa directă a Spiritului. El îşi manifestă atunci puterile asupra personalităţii umane şi lumina Sa deschide în conştiinţă o nouă dimensiune a cunoaşterii. Inteligenţa divină a Spiritului radiază în toate părţile. Nu are o mişcare liniară precum gândirea raţională. Nu este parţială, tendenţioasă sau cu intenţii ascunse ci, pur şi simplu, asemenea razelor soarelui, iluminează orice colţişor de întuneric şi ignoranţă. Puterea realităţii strălucitoare radiază de la Spirit în toate părţile şi pătrunde cele mai ascunse întrebări şi probleme. Puterea Spiritului este nelimitată şi iluminează permanent orice zonă, oricât de obscură sau dificilă ar fi, fiindu-i fără discuţie imposibil să ajungă într-un punct unde trebuie să se reîntoarcă, pentru a cufunda mentalul în confuzie şi eroare, aşa după cum, inevitabil, o face conştiinţa liniară (raţională)." Shri Mataji Nirmala Devi Era Meta Modernă

"Meditaţia are loc atunci când sunteţi una cu Divinul." Shri Mataji despre meditaţie

"Nu puteți cunoaște sensul vieții până ce nu sunteți conectați la puterea care v-a creat." Shri Mataji

Cultura Spiritului - Conferințe și Cursuri în alte orașe din Romania și Moldova

Viziunea Domniei Sale pentru individ si umanitate are la baza principii fundamentale precum:

● Activarea și manifestarea în ființa umană a energiei primordiale de natură divină, în scopul conștientizării Sinelui, a identitătii de esență cu ceilalți oameni și Dumnezeu;
● Revelarea la nivel de masă a metodei de evoluție spirituală și meditație prin care se obține uniunea spontană cu energia divină atotpătrunzătoare și omniprezentă;
● Abordarea ființei umane ca întreg, expresie a unei integrări armonioase între diverse planuri (fizic, mental, emoțional, energetic, spiritual);
● Promovarea valorilor morale fundamentale, prin redescoperirea, stabilizarea și manifestarea calitătilor spirituale originare în ființa interioară;
● Regăsirea unității de esență a tuturor religiilor, sistemelor sociale și conceptelor umane fundamentale;
● Actualizarea mesajului încarnărilor divine precedente, cât și al marilor profeți și maeștri spirituali ai adevărului.

„Descoperirea facută de Shri Mataji aduce o reală speranţă umanitaţii.” Claes Nobel

„Orice ați face, ar trebui făcut cu credința pe care o aveți când venerați, cu zelul unui luptător și sensibilitatea unui artist.” Shri Mataji Nirmala Devi