Starea de meditaţie

 

Starea de meditaţie

V-aţi întrebat de ce unii oameni meditează, ce este meditaţia sau care sunt beneficiile ei?

Vă prezentăm o metodă de meditație și evoluție spirituală revoluționară care se numește Meditația Sahaja Yoga, descoperită și revelată de Shri Mataji Nirmala Devi.

Meditația este o stare care poate fi doar experimentată, un exercițiu prin care creșteți în interior, prin voi înșivă. Nu este posibil să o descriem deplin în cuvinte, dar dacă am face-o într-o propoziție ar fi acea stare în care ne regăsim pe noi înșine, esența, Sinele nostru. Este starea de prezent, de dincolo de gânduri sau emoții. Iată ce spun tinerii practicanți:

De ce medităm? Traducerea primei părţi poate fi regăsită mai jos

"-Eu meditez pentru că sunt de părere că toți avem un potențial, și este necesar să fie atins, și pentru că simt că trăiesc o viață mai împlinită când meditez. Deoarece, da, poate fi cea mai bună... cea mai bună versiune a mea!
- Eu meditez pentru că mă ajută în viață, pentru a începe ziua și pentru concentrarea mea. Asta e super!
- Eu meditez deoarece după meditație mă simt mai bine, sunt mai deschis cu oamenii și asta este foarte drăguț.
- Eu meditez deoarece am încercat această experiență și, după primele dăți, m-am simțit mai bine sau relaxat, calm și, de asemenea, atunci când am mult de învățat, pur și simplu mă opresc doar câteva minute să meditez și mă concentrez din nou asupra studiului.
- În regulă, deci cred că avem în interiorul nostru tot adevărul și întreaga cunoaștere de care avem nevoie pentru a crește și cred că meditația este singura modalitate prin care putem accesa acest adevăr și această cunoaștere. Deci meditez pentru a crește și a evolua. Cred că toată lumea are nevoie să evolueze, care este sensul de-a ne opri? Și, de asemenea, practic, pur și simplu scap de stres și mă face să mă simt relaxată și încrezătoare și pur și simplu mă face fericită, bucuroasă."

Puteți fi îndrumat pas cu pas, participând la un atelier și o meditație colectivă împreună cu noi, alături de alți practicanți, care sunt deja stabilizați, contactându-ne aici:

Meditaţie în București & Timișoara: Invitaţie gratuită
Meditaţie în alte orașe din Romania & Rep. Moldova: Invitaţie gratuită

De ce medităm? Traducerea celei de-a doua părţi poate fi regăsită mai jos

"- Nu am un motiv special, însă am început să meditez, căci m-am simțit mult mai bine după meditație, am simțit ca o imensă bucurie în interiorul meu, ca o imensă fericire și imi amintesc asta în acele momente când mă simt trist sau mă simt rău și doar meditez pentru a mă simți mai bine din nou.
- Meditez deoarece vreau să simt bucuria interioară. Am simțit-o și vreau s-o simt din nou și din nou și din nou.
- Meditez deoarece mă ajută sa fiu o persoană mai echilibrată și mă ajută în studiile mele, deoarece pot fi mai concentrată și focusată. Și, în special, când sunt stresată pe parcursul zilei, îmi aloc două minute și mă ajută să mă relaxez, să îmi păstrez atenția și este foarte foarte îmbucurător când atingi acea stare în care nu gândești deloc și poți fi martor la tot.
- Deci, de ce meditez? Meditez pentru a mă cunoaște pe mine, în principiu deoarece am crezut că sunt singura persoană care va trebui să trăiască pentru totdeauna cu mine, așa că trebuie să învăț mai multe despre mine. Aceasta este motivația fundamentală pentru a medita: ca să mă cunosc pe mine însumi.
- De ce meditez? Păi, cred și simt cu adevărat că de când am început să meditez, totul s-a schimbat. Totul se schimbă în jurul tău, nu doar în interiorul tău, dar totul se schimbă: oamenii... Este, cum să spun, cel mai bun lucru care ți se va întâmpla în viață."

Puteți fi îndrumat pas cu pas, participând la un atelier și o meditație colectivă împreună cu noi, alături de alți practicanți, care sunt deja stabilizați, contactându-ne aici:

Meditaţie în București & Timișoara: Invitaţie gratuită
Meditaţie în alte orașe din Romania & Rep. Moldova: Invitaţie gratuită

De ce medităm? Traducerea celei de-a treia părţi poate fi regăsită mai jos

"- Meditez deoarece asta îmi oferă acele câteva momente din zi când sunt în întregime cu mine însumi. Nimic, gen familie, prieteni, teme, nimic nu mă distrage.
Deci, mă relaxează, mă simt foarte calmă și obțin pacea interioară.
- Cu ajutorul meditației am învățat să fiu fericită și să găsesc un sens al vieții. Înainte, eram: de ce, de ce trebuie să iert? De ce trebuie să-mi iubesc vecinii, de ce trebuie...? Nu știu, nu înțelegeam de ce și, datorită meditației, am descoperit răspunsurile.
- Mă ajută să mă relaxez și să uit de toate. Îmi oferă pace, mă simt mai pașnic când meditez și mă ajută, de asemenea, să mă mențin pe centru. Da, te face mai pașnic.
- Meditez deoarece mă simt conectată cu întreaga natură.Fac meditație ca o opțiune de a-mi introspecta viața. Este o șansă ca o pauză de la toate activitățile sociale, de la tot. Mă duc de fiecare dată (la meditație), doar stau acolo și iau o pauză de la tot.
- Eu personal meditez, deoarece cred că sunt o persoană care gândește prea mult, mult prea mult. Mi-aș face griji pentru orice, ceea ce este într-adevăr stupid și, pur și simplu, nu mă pot opri și, când meditez, totul dispare. Meditația este cea de-a doua șansă de a reflecta asupra personalității tale.
- Am început să meditez acum aproximativ doi ani, adică de foarte puțin timp, dar am aflat că acesta este singurul lucru care mă face de fapt să mă simt cu adevărat viu; și atingând acel nivel ca pacea interioară în fiecare zi, primesc acest lucru în viața mea cu drag; asta face ca fiecare zi să merite să fie trăită și, fără meditație, nu știu dacă pot face acest lucru."

Puteți fi îndrumat pas cu pas, participând la un atelier și o meditație colectivă împreună cu noi, alături de alți practicanți, care sunt deja stabilizați, contactându-ne aici:

Meditaţie în București & Timișoara: Invitaţie gratuită
Meditaţie în alte orașe din Romania & Rep. Moldova: Invitaţie gratuită

"Nu am să încerc să răstorn o grămadă de pietre pentru a afla în ele secretul meditaţiilor. Căci meditaţia nu înseamnă nimic la nivelul pietrelor. Trebuie să existe un templu. Şi atunci inima îmi va fi transformată. Şi voi reflecta asupra virtuţilor relaţiilor dintre pietre. Nu voi căuta în sărurile pământului explicaţia portocalului. Căci portocalul este lipsit de semnificaţie la nivelul sărurilor pământului. Asistând însă la înălţarea portocalului, voi explica prin ea ascensiunea sărurilor pământului. Trebuie, în primul rând, să simt iubirea. Să contemplu unitatea. Şi apoi voi medita asupra materialelor şi a contopirii lor. Dar nu mă voi interesa de materiale dacă nimic nu le domină! Am contemplat, înainte de toate, triunghiul. Şi abia apoi am căutat în triunghi regulile care guvernează liniile. Şi tu ai îndrăgit, în primul rând, o imagine a unui om, a unei fervori interioare. Şi din ea ţi-ai clădit ceremonialul astfel încât el să o conţină, ca pe o captură prinsă în capcană, şi astfel să o perpetuezi în imperiu. Ce sculptor s-ar interesa de nas, ochi şi barbă doar pentru ele însele? Ce rit al unui ceremonial ai putea să impui dacă-l priveşti doar prin el însuşi? Şi ce voi deduce privind liniile, dacă ele nu alcătuiesc un triunghi? Mă supun, în primul rând, contemplaţiei întregului." Antoine de Saint-Exupéry - “Citadela”

“Opriţi-vă gândurile, care sunt inamicii voştri iar mintea va rămâne ca şi fiinţa voastră autentică, Sinele: nemuritoare”. Ramana Maharshi

"Ascultaţi vocea marii tăceri din noi. Dacă suntem pregătiţi să ascultăm, radioul divin emite fără încetare în noi, dar fără tăcere este imposibil să-l auzim." Mahatma Gandhi

"În situaţiile obişnuite noi nu suntem conştienţi de unitatea lumii ci o percepem ca fiind fragmentată în obiecte şi fenomene. Această divizare ne este, fireşte, utilă şi necesară pentru a învinge dificultăţile zilnice, dar nu reprezintă trăsătura fundamentală a realităţii. Este numai o abstracţiune născocită de intelectul nostru care discriminează şi clasifică. A crede că aceste concepte abstracte ale noastre - acelea de "corpuri" şi"evenimente" separate - sunt realităţi ale naturii ar fi o iluzie. Principalul scop al tradiţiei mistice orientale este de a reorienta mentalul centrându-l şi redându-i liniştea prin meditaţie. De altfel termenul sanscrit pentru meditaţie, samadhi, se traduce literal prin "echilibru mental"; se referă la acea stare de echilibru a mentalului care permite experimentarea unităţii Universului. Această unitate nu e numai caracteristica centrală a experienţei mistice, ci şi unul din cele mai importante adevăruri revelate de fizica modernă. Ea devine evidentă la nivel atomic şi se manifestă din ce în ce mai pregnant pe măsură ce se coboară tot mai adânc în domeniul particulelor subatomice." Fritjof Capra

"Meditația aduce înțelepciune; lipsa meditației lasă în urma ei ignoranță. Cunoaște bine ceea ce te duce mai departe și ce te ține în urmă, și alege calea care duce la înțelepciune." Buddha

Sahaja Yoga la Yoga Day 21 iunie 2016 Eveniment Internațional ONU

"La 13 aprilie 1993 are loc la Accademia di Romania o întâlnire cu întemeietoarea școlii de autoperfecționare Shri Mataji Devi în cadrul căreia a fost omagiată și personalitatea savantului Mircea Eliade, distribuindu-se 43 de exemplare din volumul tipărit în limba engleză "Românii" de Mircea Eliade. De asemenea, s-a discutat problema interesului României pentru indianistică și pentru specificul Sahaja Yoga." Zoe Dumitrescu Bușulenga, Caietul nr. 6 pag. 243

“Starea Sahaja se obţine într-o identitate de bucurie inexprimabilă a unităţii necondiţionate, a spontaneităţii pure. Toţi aceşti termeni, bineînţeles sunt dificil de tradus. Fiecare dintre ei exprimă starea de Advaya ce conduce la Mahasukha.” Mircea Eliade “Yoga. Immortality and Freedom” – Bollinger Series, Princeton 1969, p. 268 (notă: Advaya - non-dualitate; Mahasukha - Beatitudine; Sahaja - înnăscut, spontan).

Puteți fi îndrumat pas cu pas, participând la un atelier și o meditație colectivă împreună cu noi, alături de alți practicanți, care sunt deja stabilizați, contactându-ne aici:

Yoga în București & Timișoara: Invitaţie gratuită
Yoga în alte orașe din Romania & Rep. Moldova: Invitaţie gratuită